HomeExpertisesProductieLassen

Lassen

Onze verschillende lastechnieken stellen ons in staat om metalen onderdelen te bevestigen op een sterke en duurzame manier.

Professioneel lassen

We beschikken over een uitgebreide kennis en capaciteit voor het hand lassen in mallen en op constructietafels. De meest voorkomende las methoden zijn MIG/MAG lassen, TIG lassen en Stift lassen. De keuze voor de juiste lasmethode is onder andere afhankelijk van materiaalsoort, het type constructie en de lashouding.

Professioneel hand lassen

MIG/MAG-lassen

MIG-lassen staat voor Metaal Inert Gas en MAG-lassen staat voor Metaal Actief Gas. MIG/MAG-lassen is één van de meest gebruikte lasprocessen door de veelzijdigheid en snelheid.

Dit proces gebruiken wij voor het lassen met de hand, maar doen wij ook gerobotiseerd waardoor wij zeer flexibel kunnen werken en een hoge lassnelheid. En ander bijkomend voordeel is dat het een goede laskwaliteit oplevert waardoor de kans op insluitsels klein is bij slepend lassen.

TIG-lassen

TIG-lassen is een specifieke lastechniek wat handmatig gedaan wordt. De naam TIG is een afkorting en staat voor Tungsten Inert Gas.

Het verschil met MIG/MAG lassen is dat er bij TIG-lassen een constante stroomsterkte gebruikt wordt en bij MIG/MAG-lassen wordt een constante spanning gebruikt.

Doordat de kans op insluitsels bij TIG-lassen nagenoeg nihil is, heeft het als voordeel dat TIG-lassen een hoge laskwaliteit heeft. TIG-lassen heeft daarentegen wel een langere productietijd, omdat dit een techniek is waarbij het toevoegmateriaal handmatig uit wordt gevoerd.

Stift-lassen 

Stift-lassen is een techniek waarbij een stift of pin tussen twee delen metaal geplaatst wordt en vervolgens wordt verhit totdat het smelt. De smelt vloeit samen met het metaal van de delen die aan elkaar gelast moeten worden, waardoor een sterke verbinding ontstaat. Stift-lassen kan toegepast worden bij verschillende soorten materialen, zoals staal of aluminium.

Stiftlassen biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere lastechnieken. Ten eerste kan het worden gebruikt om materialen van verschillende diktes en samenstellingen te verbinden, waardoor het een veelzijdige oplossing is voor veel verschillende toepassingen. Daarnaast kan het snel en efficiënt worden uitgevoerd, waardoor het een kosteneffectieve optie is voor grote projecten.