Contact

Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

Opleiden & Ontwikkelen in de Techniek: Werkplekleren bij Polder Staalproducties

LED bespaart Polder Staal 10.000 euro per jaar

Afgelopen jaar hebben wij onze bedrijfshal voorzien van LED-verlichting. Lees hier het stukje dat is geschreven door de Noordoostpolder.

Emmeloord - Polder Staalproducties aan de Randweg 20 in Emmeloord heeft haar bedrijfshal voorzien van duurzame LED-verlichting dankzij financiering van DE-on, de Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland. 

 

Om het financieel mogelijk te maken ontving het bedrijf van DE-on in Lelystad een Standaard Financiering. Met het vervangen van alle tl-verlichting voor ledverlichting bespaart het bedrijf op jaarbasis 119.951 kWh, wat gelijk staat aan een uitstoot van 44 ton CO2 en een gemiddelde besparing van bijna 10.000 euro per jaar. 

 

Auke Sjoerd Tolsma, directeur Polder Staalproducties B.V.: ‘Met het overstappen naar ledverlichting in onze bedrijfshallen, kunnen we een enorme energiebesparing realiseren. De terugverdientijd van de investering is voor ons ongeveer vier jaar, wat het heel aantrekkelijk maakt om over te stappen op deze duurzame variant. Ik ben er trots op dat we deze stappen -dankzij de hulp van DE-on- hebben kunnen zetten.’

Met de Standaard Financiering (van 5.000 tot 75.000 euro) kan een investering in duurzame energie en energiebesparingsprojecten eenvoudig worden gefinancierd. DE-on financiert tot maximaal 75% van de investering. De stichting financiert tal van energieprojecten.

 

DE-on

DE-on is de Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland, een initiatief van de Provincie Flevoland. De stichting helpt ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland bij de ontwikkeling en realisatie van hun duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Met als doel het versnellen van de energietransitie in de provincie en daarmee het versterken van de lokale economie. 

Meer informatie via: info@deonflevoland.nl.

Vererend getuigschrift voor Zeki Korkmaz en Piet Wassing

 

pensioen-01   pensioen-02
Zeki Korkmaz
  Piet Wassing

 

Vrijdag 19 januari zijn Zeki Korkmaz en Piet Wassing onderscheiden voor hun bijdrage aan de ontwikkeling van de metaalindustrie.

 

Zeki Korkmaz is na 28 dienstjaren onderscheiden met een vererend getuigschrift en een pensioneringsmedaille van de Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Piet Wassing is na 5 dienstjaren onderscheiden met een pensioneringsmedaille van de Maatschappij voor Nijverheid en Handel.

Het getuigschrift en de medailles werden uitgereikt door Rard Metz, secretaris van District Oost van Koninklijke Metaalunie.

 

We hebben samen met onze collega’s bij dit bijzondere feit stilgestaan en het op passende wijze gevierd. Naast deze bijzondere bescheiden hebben we ook nog een paar mooie Polder Staal Producties herinneringen gemaakt.

Langs deze weg willen we beide heren nog een keer bedanken voor hun inzet voor ons bedrijf en wensen we ze een mooie tijd met veel gezondheid en plezier toe!

 

 

PKM traject ‘modernisering van de productieorganisatie’

We zijn samen met PKM en het OOM een project gestart om onze productieorganisatie te moderniseren. Competentie gericht leidinggeven, verantwoordelijkheid voor de juiste uitvoering van werkzaamheden en bijdrage. Dat zijn de sleutelwoorden voor dit project dat we gestart zijn.

 

Het doel van het project is het efficiënter en natuurlijker organiseren van ons bedrijf. We vinden dat onze mensen niet alleen hun werk kunnen uitvoeren, maar ook plannen en organiseren. Daarmee willen we het werken bij Polder Staal Producties leuker en interessanter maken. Door iedereen mee te nemen in ontwikkelingen, strategie en organisatie geloven we dat we steeds slimmer en daarmee goedkoper gaan produceren. Dit draagt bij aan onze kernwaarden: rendement, vernieuwen, betrouwbaar en plezier!

 

 

1 jaar aan het roer

1 mei 2017 was het alweer 1 jaar geleden dat we het stokje hebben overgenomen van Jan en Izabel Papma. De tijd vliegt! Onze collega’s hebben bij dit moment stil gestaan met een mooie en ook erg symbolische taart.

 

aukesjoerd-harmen

 

 

Bezoek scholen

16 maart 2017 zijn er twee groepen leerlingen van klas 3 van het Vakcollege Noordoostpolder op bezoek geweest. De leerlingen volgen de opleiding PIE (Produceren, Installeren en Energie) en konden met dit bezoek zien hoe het er in de maakindustrie aan toe gaat. De leerlingen en de begeleiders waren enthousiast. We hopen de leerlingen later terug te zien in de techniek!

 

vakcollege-01 vakcollege-03 vakcollege-02