Jouw metalen onderdelen en halffabricaten wil je zo goed mogelijk beschermen. Door oppervlaktebehandelingen van staal en metaal breng je een beschermende laag aan zodat het tegen invloeden van buitenaf beschermd wordt. Hiermee kun je het ook mooier maken of voorbereiden voor een verf of coating laag.

 

Voordat wij een van onze oppervlaktebehandelingen toepassen, wordt het staal en metaal altijd voorbehandeld. Op deze manier kan de aangebrachte laag goed hechten aan de onderdelen en halffabricaten. De oppervlaktebehandelingen die we bij Polder Staalproducties aanbieden zijn:

 

·         Natlakken

·         Verzinken

·         Poedercoaten

·         Warmtebehandelingen

 

 

Natlakken

Natlakken is een vorm van verf aanbrengen met een spuitinstallatie. We passen dit toe om halffabricaten te beschermen. Bij natlakken wordt de lak in vloeibare vorm aangebracht, waarna het moet uitharden.


Verzinken

Verzinken is een goede manier om staal en metaal te beschermen, omdat het zink zich verbindt (chemisch) met het staaloppervlak. Het is hard, slijtvast en kan niet afbladderen. Daarom wordt het vaak toegepast bij producten die bloot gesteld zijn aan de elementen, zoals buizen van hekwerken of leuningen van trappen, maar ook complete (brand)trappen, fietsenrekken, vangrails en aanhangwagens en trailers. Verzinken kan door het halffabricaat onder te dompelen in een bad met gesmolten zink (thermisch verzinken). Maar kan ook door het metaal te galvaniseren, een beschermlaag (zink laag) toe te voegen via elektriciteit. Ook is het mogelijk om zink in vloeibare vorm op het metaal te spuiten, schoperen. Dan is er nog de mogelijkheid om voor een zinklaag te zorgen door verhitting in een oven, sherardiseren of diffusie verzinken.

 

Poedercoaten

Poedercoaten is een manier om metaal te behandelen waarbij elektrostatisch verfpoeder door middel van perslucht op halffabricaten gespoten wordt. Doordat het poeder negatief geladen is en op een geaard halffabricaat gespoten wordt blijft het poeder tijdelijk plakken. Vervolgens gaat het een oven is waarna het smelt en vloeibaar wordt. Daarna hardt het uit en ontstaat er een goede en duurzame beschermlaag.

Warmtebehandelingen

Warmtebehandelingen zijn een metaalbewerking waarmee metaal en staal bijvoorbeeld harder, zachter, sterker of taaier gemaakt kunnen worden. Een warmtebehandeling van staal is een gecontroleerd metaalbewerkingsproces, waardoor de microstructuur van staal gewijzigd wordt. Afhankelijk van de temperatuur, kracht en de tijdsduur van de behandeling kan staal en metaal harder, zachter, sterker en taaier gemaakt worden.

 

Staal op maat bij Polder Staalproducties

 

Wij kunnen onze klanten compleet ontzorgen, van standaard werkzaamheden, zoals lassen, op maat zagen tot het op maat maken van staal. Geheel volgens jouw specificaties. Waarbij wij naast het maken van onderdelen jou kunnen helpen bij het ontwerpen, de oppervlaktebehandelingen en ook de assemblage of eindmontage. Zijn er nog geen specificaties? Wij kunnen je vanuit onze expertise helpen deze op te stellen. Onder andere wat de juiste oppervlaktebehandeling is om jouw producten optimaal te beschermen. Zo kun je de beste kwaliteit gebruiken en uitleveren.

 

Kwaliteit tot in de details.

 

Wil je meer weten?

 

-contact


 • oppervlakte behandelingen

  oppervlakte behandelingen

 • oppervlakte behandelingen

  oppervlakte behandelingen

 • oppervlakte behandelingen

  oppervlakte behandelingen

 • oppervlakte behandelingen

  oppervlakte behandelingen

 • oppervlakte behandelingen

  oppervlakte behandelingen