Robotlassen doen we op een vijftal lasrobots. We bieden hier mogelijkheden voor kleine onderdelen tot aan producten tot 12 meter lengte en een diameter van ongeveer 2 meter. Robotlassen is een volledig geautomatiseerd proces waarbij de lastoorts wordt aangestuurd door een robot. Dit heeft een aantal voordelen.

Zo is 1 groot voordeel van robotlassen dat de prijs voor seriematig lassen gunstiger is. Vooral in vergelijking met handmatig lassen. Bij handmatig lassen heb je de kosten van de lasser en de productietijd. Deze verhouding is bij robotlassen heel anders. Wanneer de lasrobot is geprogrammeerd, kan een oneindig aantal producten met grote nauwkeurigheid worden herhaald. De lassnelheid ligt bovendien hoger, waardoor de productietijd daalt.

 

De meeste van onze lasrobots hebben de mogelijkheid voor puls lassen. Hierdoor wordt een nog mooiere lasnaad verkregen. Zo wordt er door het puls lassen minder warmte ingebracht. Dit zorgt voor een minimale vervorming van het basismateriaal. Daarbij is er een optimale branding, zodat je een kwalitatief goede las krijgt. Ook voorkom je nabewerking doordat spatvorming wordt tegengegaan. Vooral bij het lassen van aluminium is het pulserend lassen noodzakelijk.

 

Robotlassen is een expertise op zich. We hebben met offline programmeren en het lasnaad zoeken uitgebreide mogelijkheden en erg veel kennis in huis voor het juist en efficiënt inzetten van deze techniek.

Robotlassen ideaal voor onderdelen in serie

Door te kiezen voor robotlassen zijn hoge lassnelheden haalbaar. Daarbij profiteer je van een grote precisie en uitstekende herhaalbaarheid. Wanneer je (middel)grote serie onderdelen hebt om te lassen, is robotlassen dus dé uitkomst.

 

Het seriematig constructielassen doen we veel in de praktijk. Dit betekent niet dat het gelijk een serie van honderden stuks hoeft ze zijn. De technologie staat niet stil. Het instellen van de lasrobot is eenvoudiger geworden, waardoor de insteltijd ook verkort is. Hierdoor is het ook mogelijk om kleinere series tegen een lagere kostprijs te produceren. Dit is afhankelijk van het producttype, de insteltijd en de totale lengte van de lasverbindingen. Neemt niet weg, des te groter de serie, des te meer voordeel je als klant behaalt met het uitbesteden van robotlaswerk.

 

Wil je meer weten?

 

-contact


 • robotlassen

  robotlassen

 • robotlassen

  robotlassen

 • robotlassen

  robotlassen

 • robotlassen

  robotlassen

 • robotlassen

  robotlassen

 • robotlassen

  robotlassen