Contact

Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

Lasersnijden

 

Lasersnijden is een manier om metaal en andere materialen eenvoudig en nauwkeurig op maat te snijden. Bij lasersnijden wordt gebruik gemaakt van een elektromagnetische straling. Deze straalt een bijna evenwijdige lichtbundel uit, de laserstraal. De laserstraal is slechts een fractie van een millimeter. Het materiaal onder de laserstraal smelt of verdampt, zo snijdt de machine de juiste vorm uit het materiaal of plaatwerk.

 

Lasersnijden is voor ons een metaalbewerking waarmee we met grote nauwkeurigheid kunnen werken. Dankzij de computeraansturing van onze lasersnijders, kunnen er zeer complexe vormen worden gesneden uit de materialen. De snijdikte is namelijk bijna niet breder dan de laserstraal. Dit maakt het mogelijk om heel nauwkeurig vormen uit een plaat te snijden. Daarnaast biedt het een grote vormvrijheid en een lasersnijder kan met hoge snelheid platen snijden.

 

De snelheid van een lasersnijder wordt bepaald door;

 

 

 • Het materiaal; RVS, aluminium of staal?
 • De plaatdikte, voor een dikkere plaat is meer tijd nodig.
 • Gaten; voor het aanbrengen van gaten is meer tijd nodig, ook wel insteektijd genoemd
 • De vorm; hoe meer hoeken en bochten, hoe lager de snijsnelheid.


Afhankelijk van het gas waarmee wordt gesneden, kan een lasersnijder veel soorten metaal snijden, zoals staal, aluminium en RVS. Bij RVS lasersnijden nemen wij altijd extra voorzorg, er mogen namelijk geen staalresten zijn van niet roestvaste metalen. Omdat lasersnijden een metaalbewerking is die gebruik maakt van hitte, kunnen metaalresten smelten aan de RVS plaat. Hierdoor kan bij RVS kleinschalige roestvorming ontstaan die schadelijk kan zijn voor het plaatwerk.

 

 

 

Een ander voordeel van lasersnijden is dat er weinig tot geen nabewerking nodig. Bij onze hoogwaardige lasersnijders is er nauwelijks sprake van braamvorming en de snede heeft een glad oppervlak. Dit bespaart veel tijd en kosten.

 


CNC Kanten

 

Kanten doen we op 4 meer assige CNC machines. We hebben capaciteit tot 320 Ton en 4 meter. De machines worden geprogrammeerd met jouw step files. First time right en een flinke reductie van insteltijd en programmeertijd.

 

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Voordelen van lasersnijden bij Polder Staalproducties

 

Voor ons is het een metaalbewerking om halffabricaten en onderdelen op maat te snijden. Lasersnijden gaat bij ons met een grote nauwkeurigheid. Wij lasersnijden met 2 verschillende lasersnijmachines. Één machine heeft alleen een snel wisseltafel en de andere een pallet toren met ruimte voor 10 pallets materiaal. Wanneer nodig, kan er ook direct gestart worden met lasersnijden bij de snijder met een wisseltafel. Wij kunnen verschillende materialen lasersnijden. Je hebt een ruime keuze uit RVS, aluminium en staal. Op deze manier kunnen we efficiënt en flexibel werken. Bij behoefte kunnen we vrijwel onmiddellijk starten met snijden. De snijprogramma’s maken we door jouw stepfiles om te zetten in een kantprogramma en een snijfile. Op deze manier zijn we zeker van een snelle en foutloze productie.

 

 • Hoge nauwkeurigheid
 • Vrije vorm snijden (zeer complexe contouren mogelijk)
 • Diverse metalen mogelijk
 • Goedkoper, wij combineren en hierdoor is er minder afval en minder insteltijd nodig
 • Jij hoeft geen voorraad te houden
 • One-stop metaalbewerking, wij kunnen nog veel meer voor jou doen

 

Wij kunnen opdrachten combineren, zodat wij bewerkingskosten en instelkosten kunnen besparen. Dit wordt ook wel nesten genoemd. Wij kunnen meer onderdelen uit één plaat snijden, hierdoor hebben we minder verlies en hoeven we minder vaak te wisselen. Van deze besparing heb jij voordeel. 

 

Je hoeft zelf geen voorraad aan plaat- en buismateriaal meer te hebben. Wij gaan namelijk in onze samenwerking verder. Wij houden voor jou voorraad aan, ook van de onderdelen of halffabricaten en kunnen ook deze onderdelen op voorraad houden voor je. Zo kunnen we snel schakelen en dit bespaart voor jou veel tijd en kosten.Voor ons is het op maat snijden van halffabricaten en onderdelen vaak een van de metaalbewerkingen. Lasersnijden gaat bij ons met een grote nauwkeurigheid. 

 

Je kunt er altijd nog voor kiezen om jouw gesneden producten te laten afbramen. Na het lasersnijden kunnen er namelijk scherpe randen aanzitten. Zo kunnen jouw staalproducten handvriendelijk worden gemaakt nadat ze uit de lasersnijder komen.

 

Wil je weten wat wij voor jou zouden kunnen betekenen en kunnen besparen? Neem contact met ons op!

 

-contact


 • snijden

  snijden

 • snijden

  snijden

 • snijden

  snijden