Contact

Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

Staal zetten doen we op machines tot 320 Ton en 4 meter. Vanzelfsprekend zijn deze machines CNC gestuurd op meerdere assen. Daardoor reduceren we de insteltijden, wat ons weer helpt met het kosten efficiënt produceren van de afname aantallen van onze klanten. Wij produceren zetwerk van staal, aluminium en RVS. 

 

Hoogstaande metaalbewerking 

Bij Polder Staalproducties gaan we voor hoogstaande metaalbewerking. Bij het zetwerk van staal wordt plat plaatmateriaal omgezet in een andere vorm. Zetten wordt uitgevoerd door middel van het langzaam en precies buigen van het plaatmateriaal. Met onze zetbank kunnen we zeer nauwkeurige hoeken aanbrengen in de plaat. Deze hoeken kunnen zowel scherp zijn als afgerond. De bewerking kan onder andere worden gebruikt voor metalen, aluminium, plaatstaal en roestvast staal. Door middel van zetten kan uit één plaat een hoek of meerdere hoeken worden gevormd. Door het zetwerk heb je als voordeel dat je lasnaden vermijdt. Zo kunnen metalen onderdelen naadloos worden afgeleverd als halffabricaat. 

 

Bij het zetwerk houden we ook rekening met het terugveren van het metaal. Wanneer een plaat gezet is veert deze altijd een klein stukje terug. Hoeveel een plaat terugveert is afhankelijk van de hoek, de plaatdikte en het materiaal. Hier houden we uiteraard rekening mee. De maximale dikte voor zetwerk in staal is afhankelijk van de gewenste werklengte. 

 

Metaalbewerking d.m.v. CNC zetten  

We zijn gespecialiseerd in het seriematig bewerken van metaal. We maken daarom gebruik van een computergestuurde zetbank, zodat meer meerdere platen in dezelfde vorm gezet kunnen worden. Deze CNC zetbank wordt geprogrammeerd waardoor ze steeds dezelfde bewerking kan uitvoeren. Bijkomend voordeel is dat deze bewerkingen worden opgeslagen in het systeem. Als er in de toekomst weer dezelfde serie wordt verwacht, kunnen we het programma weer oproepen in het systeem zodat programmeertijd kan worden bespaard. 

 

Staal stansen 

Het zetten van staal gebeurt over het algemeen nadat het plaatmateriaal is gestanst. Met een stansmachine worden delen van het plaatmateriaal uit de basisplaat geslagen. Het stansen kunnen wij ook binnen Polder Staalproducties zelf verzorgen. Lees hier meer over bij metaal stansen.

Wil je meer weten?

 

-contact


  • zetten

    zetten

  • zetten

    zetten